• Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • Google+ Social Icon

Tannstell hos hund:

Vi anbefaler at du tidlig setter i gang med en daglig tannpuss-rutine. Spesielt er små og mellomstore raser veldig utsatt for tannproblemer, hvor det i tidlig voksen alder danner seg tannstein og hunden får tannkjøttbetennelse. I mange tilfeller må hunden operere ut disse tennene hvis munnen ikke blir rengjort ofte. Den beste måten å holde tannproblemer i sjakk på er tannpuss. Grunnen til dette er at den mekaniske børstingen hjelper til med å forhindre dannelse av plakk.

 

Det finnes i dag tannkrem spesielt laget for hunder. Disse er som regel innsatt med god smak slik at hunden ser på hele pussingen som en positiv opplevelse. Det er svært viktig at hunder blir pussset med tannkrem laget for hunder og ikke med mennesketannkrem, da den innerholder fluor som er skadelig for hunden. Vi anbefaler at du bruker en myk barnetannkost eller kjøper en tannbørste spesielt laget for hunder.

Det viktigste er å få pusset utsiden av tennene, da tungen i de fleste tilfeller hjelper til med å holde innsiden av tennene rene. Det er spesielt viktig å pusse de innerste tenne da vi ser ofte lommedannelse i dette området, samt framtennene.

Vi ser desverre i mange tifeller at tannproblemer er et økende problem spesielt hos hund. Derfor er det mange ganger vi oppfordrer til tannsteinfjerning og sjekk 1 til 2 ganger i året for å holde tannproblemer i sjakk. vi oppfordrer også til å ta røntgen av alle tennene, spesielt på småhunder 1. gang i året, da i mange tilfeller finner vi ikke problemer før vi ser det på røntgen. Dette gjelder hunder som har anlegg for å få problemer pga alv, genetikk o.l.

Tannproblemer kan være meget kosbart for dyreeiere og blir i de fleste tilfeller ikke dekt av forsikringsselskap. Pris på kirurgisk fjerning av tenner settes opp etter tid, derfor gir vi kunden et prisoverslag når problemene er oppdaget etter tannrens og ev.røntgen av tennene.

Selv om hunden ikke viser noen tegn til smerte eller ubehag ved tannproblemer betyr det ikke at de ikke merker noe. Hunder er flokkdyr og instinktivt skal de ikke vise smerte eller ubehag for eieren og flokken sin, da dette kan vise tegn på svakhet.